Zelený štvrtok

17. júna 2010, slecnapetra, Aktuálne stresy
ľ.

V prvom rade chcem podotknúť, že legalizácia a dekriminalizácia sú dve rozdielne veci.


Ďalším faktom je, že alkohol a cigarety sú ďaleko škodlivejšie ako marihuana. Aj keď je pravdou, že v mnohých (nie vo všetkých!!) prípadoch je marihuana vstupnou drogou do sveta tvrdých drog.


V prípade, že by bola marihuana legalizovaná, vyriešil by sa čiastočne problém nedostatku peňazí v štátnej kase a taktiež by sa vyriešil aj problém s dílermi, nakoľko by sa marihuana mohla predávať len v „autorizovaných“ obchodoch, coffee shopoch..


To, či sa deti dostanú do styku s drogou alebo nie, záleží hlavne od rodičov, od výchovy a nie od toho, či mu nejaký díler bude drogu ponúkať alebo nie. Díleri drog napríklad nikdy neponúknu drogu študentovi v kravate, s ulízanými vlasami, ktorý práve vychádza z knižnice, či..? 🙂 A položme si otázku, prečo asi?


Slovensko je tak zastaralá krajina s antiliberálnym a totalitárnym zmýšľaním, že by dekriminalizácia či legalizácia marihuany, povolenie eutanázie či interrupcie aj vo vyššom štádiu tehotenstva, registrované partnerstvá homosexuálov či dokonca manželstvá alebo adopcia detí takýmito pármi absolútne neprichádza do úvahy a tejto krajine by viac uškodila ako pomohla (uškodila v tom, že by sa ľudia rozdelili na dve skupiny a to na tú, čo by bola za a takú, čo by bola proti). Tieto otázky nie sú vo svete ničím novým a omieľajú sa a riešia sa už dlhé roky a aj keď s nimi súhlasím, som presvedčená o tom, že Slovensko na to nie je pripravené. Zatiaľ..